woensdag 25 februari 2009

Aanhouding na gouden tip kijker Opsporing Verzocht


Op dinsdag 17 februari werd een 43 jarige man afkomstig uit Kerkrade aangehouden voor een overval welke plaats vond op 8 januari 2008. Deze aanhouding kon verricht worden dankzij een tip van een kijker van het programma Opsporing Verzocht. Op 20 mei 2008 besteedde Opsporing Verzocht namelijk aandacht aan deze roofoverval.

Op 8 januari 2008, rond 2.45 uur, werd net over de grens bij Venlo in het Duitse Wachtendonk, op de A40 een bestelbusje overvallen. De daders gingen er vandoor met de inhoud van de bus: computerchips ter waarde van ruim 1,5 miljoen euro. De chauffeur van het busje kreeg een stopteken vanuit een Audi A3. In die Audi zaten twee mannen, waarvan een in politie-uniform. De twee mannen uit de Audi bedreigden de bestuurder met een vuurwapen. Op dat moment verscheen een goudkleurig VW Passat met een derde dader. Gezamenlijke laadden ze de dozen met computerchips in de Passat.

De man vluchtten weg, de velden in. Van deze man zijn bewakingsbeelden van een tankstation in Wachtendonk waar hij de volgende dag een taxi bestelde. De Passat kon met de buit ontkomen. Omdat er aanwijzingen waren dat de man in politie-uniform in de regio Limburg verbleef is van deze overval destijds een reconstructie gemaakt en in Opsporing Verzocht uitgezonden. Dit heeft geleidt tot uiteindelijk een positief resultaat.
Omdat deze overval plaats vond in Wachtendonk zal het onderzoek verricht worden door de Duitse politie. De verdachte zal binnenkort overgeleverd worden aan Duitsland.

Bron Politie Limburg-Noord

Geen opmerkingen: