zaterdag 14 maart 2009

Grote investeerder trekt zich terug uit tuinboulevard Panningen

Een grote investeerder heeft zich terug getrokken uit het tuinboulevard project in Panningen. Door het terug trekken van de investeerder komt de realisatie van het door tuinarchitect Ves Reijnders geïnitieerde project in de voormalige Sif-fabriek in gevaar. Als reden voor het terugtrekken geeft de investeerder de huidige onzekerheid op de financiële markten.

Om het project weer vlot te trekken bekijkt de gemeente Helden op dit moment of het mogelijk is om de Sif-fabriek over te nemen. Dit zou voor de gemeente beperkte risico's met zich meebrengen, aangezien er volgens wethouder Fleuren voldoende animo van ondernemers in de tuinartikelen sector is om zich hier te vestigen.

Initiatiefnemer tuinarchitect Ves Reijnders en zijn compagnons zijn al sinds 2003 met het concept bezig, dat voor Nederland zeer bijzonder is. In de oude metaalfabriek op het industrieterrein zouden op een oppervlakte van zo’n tienduizend vierkante meter allerhande speciaalzaken rond het thema tuin in een warme en koude kas moeten komen. Achter de "fabriek" zou een nieuwe winkel van tuingigant Van Cranenbroek van achtduizend vierkante meter moeten komen. Deze heeft aangegeven nog steeds geïntresseerd te zijn in een vestiging in Panningen. Ernaast komt een parkeerterrein met 550 plaatsen.

Bron InHelden

Geen opmerkingen: