donderdag 30 oktober 2008

Speciale school voor aanleg A2-tunnel

De gemeente Maastricht begint komend jaar een speciale school voor 1500 werkzoekenden die zij de komende tien jaar wil inzetten bij de aanleg van de A2-tunnel door die stad.

Dat maakte de Maastrichtse wethouder Luc Winants donderdag bekend.De gemeente heeft dringend behoefte aan werknemers voor grote bouwprojecten in de komende jaren. Maastricht wil op deze manier zeker 150 langdurigwerklozen en schoolverlaters zonder diploma per jaar laten instromen.

De gemeente heeft dringend behoefte aan werknemers voor grote bouwprojecten in de komende jaren. Maastricht wil op deze manier zeker 150 langdurigwerklozen en schoolverlaters zonder diploma per jaar laten instromen.Van de 600.000 inwoners van Zuid-Limburg behoren 270.000 mensen tot de beroepsbevolking. Van hen staan er 30.000 aan de kant. In Maastricht gaathet om 4600 werkzoekenden. Maastricht wil uit deze bron putten bij het vinden van geschikte werknemers voor vier megabouwprojecten de komende 25 jaar.In de bestekken voor de aannemers staat een verplichting om 5 procent van de aanneemsom te besteden aan het vormen en in dienst nemen van werklozen. Via dit systeem van ‘social return’ wist Maastricht het afgelopen jaar al vijftig langdurig werklozen aan een baan te helpen. Via de zogenoemde A2-school, naar het voorbeeld van de oude mijnscholen, moeten dat er 150 per jaar worden.

Lees meer op Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: