zondag 19 oktober 2008

Overvaller uit Geleen aangehouden

Na een grensoverschrijdende achtervolging is gistermiddag rond twaalf uur een 52-jarige man uit Geleen aangehouden voor een overval op een bakkerij in Maasmechelen (België) en een poging tot een overval op een winkel in Geleen.

Rond negen uur heeft de man een medewerkster van een drogisterij aan de Salmstraat bedreigd. De man dreigde met een mes en eiste geld. Zij wist haar collega's in het magazijn te alarmeren. Toen die de winkel in kwamen, ging de man er direct vandoor. Dat de man iets slechts in de zin had, blijkt uit het feit dat hij kort daarna een bakkerij in Maasmechelen heeft overvallen. Ook daar bedreigde hij het personeel en wist er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. Gelukkig raakte niemand gewond. De Belgische collega's waren de man snel op het spoor en zetten de achtervolging in. Toen de man richting de Nederlandse grens vluchtte, werd afstemming gezocht met de Nederlandse politie.

Vanaf de grens hebben de Belgische collega's, die ook gerechtigd zijn om in Nederland mensen te achtervolgen, de Nederlandse collega's ondersteund. Tijdens deze rit heeft de man getracht te ontkomen waarbij hij zowel het voertuig van de Belgen als die van de Nederlanders schampte. Uiteindelijk eindigde de achtervolging in de Van de Marckenstraat in Stein. Na de aanhouding bleek dat dezelfde man op 4 oktober jl. ook al een 41-jarige plaatsgenote had proberen te beroven net nadat ze geld had gepind. De man was hiervoor al aangehouden en had een dagvaarding gekregen. De man zal zich voor al deze zaken aan de rechter moeten verantwoorden.

Bron Politie.Limburg-Zuid

Geen opmerkingen: