woensdag 22 oktober 2008

OM stuurt vertrouwelijke stukken naar fout adres

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht heeft de afgelopen tijd meermaals privacygevoelige stukken uit strafdossiers naar niet-betrokken advocaten gestuurd. Dat bevestigen de strafpleiters René Corten en Arthur Vonken.

Het betreft hier vertrouwelijke informatie als een rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), een buitenlands rechtshulpverzoek en correspondentie tussen het OM, een aantal advocaten en het Huis van Bewaring.

René Corten kreeg afgelopen week strafdossiers toegestuurd met daartussen stukken over strafzaken die niet voor hem bestemd waren. "Dit was correspondentie over mensen die in detentie zitten. Dat vind ik slordig."Corten zegt de verantwoordelijke officier van justitie, die de strafdossiers samenstelt, hierover per brief te hebben geïnformeerd. ,,Ik ben verbaasd over de onzorgvuldige manier waarop hier is gewerkt. In één dossier zat vertrouwelijke informatie over drie andere dossiers."

Volgens Arthur Vonken is het verkeerd versturen van dossiers door het OM 'al vaker voorgekomen'. ,,In het dossier rond de dood van Fer Loontjens in het Geleense café 't Vlaegelke zaten ook stukken over een andere zaak. Dit was een voorblad van een buitenlands rechtshulpverzoek. Dat heb ik bij justitie gemeld.

Lees meer op Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: