dinsdag 28 oktober 2008

Groei aantal gokverslaafden in Roermond

De GGD Limburg afdeling Verslavingspreventie voorziet een groei van het aantal gokverslaafden als de firma Krijco een gokhal opent aan het Kazernevoorterrein in Roermond. Dat zegt Bert Vinken van de GGD in reactie op een brief van CDA-raadslid Jac Breugelmans.

De firma Krijco uit Amersfoort mag van het gemeentebestuur in Roermond op genoemd terrein een gokhal openen met 150 speelplekken. Daarmee verdubbelt het aantal speelplekken in Roermond. In reactie op het besluit van het gemeentebestuur heeft CDA-raadslid Breugelmans vragen gesteld aan het college van B en W. Breugelmans vreest een toename van het aantal gokverslaafden en vraagt om een onderzoek naar de te verwachten groei van dat aantal.

In antwoord op het schrijven van de christendemocraat stelt de gemeente Roermond echter dat ‘verder onderzoek niet nodig is geacht na overleg met het CAD Limburg’. Het CAD, dat tegenwoordig GGD Verslavingspreventie heet, laat bij monde van Bert Vinken weten dat ‘uitbreiding van speelgelegenheden het aantal probleemgokkers zal doen toenemen'.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: