donderdag 19 februari 2009

Psychiatrisch onderzoek verdachte valkuilen

Ferry B., verdachte in de Heldense valkuilenkwestie, moet psychisch worden onderzocht om inzicht te krijgen in zijn geestesgesteldheid. Tot die tijd moet de zaak tegen hem worden aangehouden. Daartoe heeft de rechtbank in Roermond woensdag besloten.De 24-jarige B. zegt daaraan niet mee te werken. Als hij de komende weken bij dat standpunt blijft, zal de rechtbank hem verplichten zich te laten onderzoeken bij het Pieter Baan Centrum.

Ferry B. bekende eerder al dat hij de ijzeren pinnen heeft gemaakt die onderin de kuilen lagen. Hij beweert dat hij ze aan Heldenaar Johan van Lier (37) heeft geleverd.Johan Van Lier gaat naar alle waarschijnlijkheid vrijuit in de Heldense valkuilenkwestie. Justitie heeft hem eerder deze week laten weten dat hij woensdag niet hoeft te verschijnen in de rechtbank. Dit gebeurt normaalgesproken alleen als de verdachte vrijuit gaat.

Van Lier werd eerder al tijdens een tussenzitting vrijgelaten. Hij mocht thuis de verdere afhandeling van zijn zaak afwachten. Op het bosperceel van Van Liers vader in de Heldense Bossen werden mini-vallen gevonden die lijken op de betonnen blokken met ijzeren pinnen die onderin de valkuilen lagen. De Heldenaar houdt echter vol dat die er door iemand anders zijn neergelegd om hem verdacht te maken.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: