vrijdag 27 februari 2009

Groene verbindingen rond Buitenring

De provincie Limburg legt mogelijk twee ecologische verbindingen aan rond de Buitenring om de schade aan het milieu te compenseren. Bij de overgang van de Nieuwenhagerweg naar de Brunssummerweg komt een ecoduct, zodat zeldzame dieren en planten zich kunnen verspreiden van Brunssummerheide naar Tevenerheide en omgekeerd. De verbinding kost naar schatting 350 mille.

Daarnaast bekijkt de provincie of er een tweede groene verbinding voor dieren komt aan de Nederlands-Duitse grens tussen groengebied Brandenberg (onderdeel van de Brunssummerheide) en de Tevener Heide. Wat die maatregel kost is onduidelijk, omdat nog moet worden onderzocht welke dieren er gebruik van maken.

In het gebied dat onderdeel is van de ecologische hoofdstructuur zitten beschermde soorten als de ree, das, zandhagedis, kamsalamander, hazelworm en ringslang. Medio van dit jaar neemt de provincie een besluit. Als de aanleg doorgaat komen de verbindingen er tegelijk met de aanleg van de Buitenring, die in 2012 van start moet gaan.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: