vrijdag 27 februari 2009

Gratis rechtshulp rond Buitenring wekt verbazing

Een aanbod voor gratis rechtsbijstand voor omwonenden van de Buitenring valt niet bij iedereen in goede aarde. Mediator en oud-advocaat Huub Beaujean bezorgde een brief bij een vijftigtal mensen die mogelijk moeten verhuizen vanwege de aanleg van de randweg om Parkstad.

In de brief biedt hij aan namens eigenaren en bewoners gratis te bemiddelen met de provincie over verkoop van hun pand of perceel. Hij belooft zijn best te doen om het hoogste resultaat te realiseren en stelt dat de provincie de kosten van rechtskundige bijstand vergoed. Dat is te stellig geformuleerd, zegt een woordvoerder van de provincie. Want het is niet in alle gevallen zo dat de provincie de kosten vergoed. De provincie Limburg ziet het aanbod dan ook als een vorm van klantenwerving door Beaujean.

Beaujean verzekert dat hij honderd procent onafhankelijk is en dat het gebruikelijk is dat de provincie bij de schadevergoeding rond een gedwongen verkoop ook de kosten van juridische bijtand vergoed. De provincie spreekt dat dus tegen.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: