dinsdag 17 februari 2009

Coalitiepartij wil Meldpunt Loverboys voor regio

Coalitiepartij GroenLinks vraagt Burgemeester en Wethouders werk te maken van het oprichten van een ‘Meldpunt Loverboys’ in Sittard-Geleen. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

GroenLinks raadslid Hajer Harzi zegt vanuit het welzijnswerk en de politie signalen te krijgen dat er in Sittard-Geleen ‘Loverboys’ actief zijn en jonge meisjes hiervan slachtoffer worden.
"GroenLinks acht het wenselijk dat we in onze stad en regio deze zaak gaan oppakken”, schrijft Harzi aan B & W.GroenLinks vraagt het college in overleg te treden met politie, Partners in Welzijn en andere betrokken organisaties en te bezien of een regionaal meldpunt kan worden ondergebracht in het Veiligheidshuis.

De partij vraagt om het opstellen van een plan van aanpak, waarbij dat van de gemeente Apeldoorn, waar vorige maand een dergelijk meldpunt operationeel werd, als voorbeeld kan dienen. Indien er extra geld nodig is voor het meldpunt, worden B & W verzocht de raad hierover een voorstel te doen.
Hajer zegt liever over ‘pooierboys’ te spreken, omdat die omschrijving passender zou zijn.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: