maandag 13 april 2009

Nieuw DNA gevonden in zaak Nicky Verstappen

Justitie

De recherche heeft nieuw DNA-materiaal gevonden in de moordzaak Nicky Verstappen. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is het aan nieuwe moderne onderzoekstechnieken te danken dat het materiaal nu boven water komt. Op basis van de vondst gaat het OM bij een nieuwe groep mensen DNA-onderzoek doen in de hoop zo de elf jaar oude moordzaak op te lossen. Volgens de woordvoerster wil de vondst van het materiaal nog niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk van de dader afkomstig is. Dat moet nader onderzoek uitwijzen.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Hij was daar op zomerkamp. Zondagavond meldde misdaadverslaggever Peter R. de Vries in zijn uitzending dat veertig mannen wordt gevraagd om vrijwillig DNA-materiaal af te staan voor het onderzoek. Het OM wil dat aantal echter niet bevestigen. Ook wordt niet bekendgemaakt of het materiaal al is afgenomen, of er sprake is van vrijwilligheid bij die afname en waar de mannen vandaan komen die worden onderzocht.
Volgens de woordvoerster wordt het DNA afgenomen bij mannen die eerder nog niet onderzocht zijn. Of dat betekent dat alle eerdere mensen die DNA inleverden in deze zaak vrijuit gaan, kan de woordvoerster niet zeggen.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: