vrijdag 13 februari 2009

Twaalf jaar voor moord op Liesbeth Bötticher

De 48-jarige Jacq. V. uit Sittard is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor de moord op de 50-jarige Maastrichtse Liesbeth Bötticher. Tegen hem was 21 jaar cel geëist.

De rechters achten bewezen dat V. de Maastrichtse op 17 mei 2008 heeft doodgestoken. Volgens het openbaar ministerie (OM) heeft V. de vrouw in haar woning aan de Putepeel meerdere keren met een mes in de rug gestoken, de keel doorgesneden en is hij er vervolgens vandoor gegaan met haar beurs en mobiele telefoon.

Uit verklaringen van de verdachte bleek dat er eigenlijk geen duidelijk motief voor de moord bestond. Hij zou al eerder bij de vrouw zijn geweest voor seksueel contact en wilde dat op 17 mei 2008 ook weer. Daarop zou de Maastrichtse in paniek zijn geraakt en V. probeerde haar stil te krijgen. In eerste instantie lukte dat niet. Vervolgens zou hij haar met een mes - dat hij al de hele tijd bij zich had - hebben doodgestoken.

Bron Dagblad De Limburger

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag mama,vijf jaar terug waren we niet meer samen.Een beest kwam je doden voor 50 euro en je mobiel,en lees ook hier weer leugens.We houden van je.