vrijdag 3 april 2009

Incident op school Roermond hoog opgenomen

Nieuws uit Limburg-Politie berichten Het incident op de Roermondse school voor voortgezet speciaal onderwijs, De Ortolaan, waarbij een scholier docenten en de directeur bedreigde, wordt hoog opgenomen door de betrokken instanties. De jongen is weliswaar weer vrij, maar het laatste woord over het incident is nog niet gesproken, zo blijkt uit een rondgang langs betrokken instanties.

De Roermondse burgemeester Henk van Beers werd vlak na het incident meteen op de hoogte gesteld. "Het is nu volledig aan de rechter, maar hieraan zullen zeker consequenties verbonden moeten gaan worden", zo is het oordeel van de burgervader.
Van Beers is uitermate positief over de handelswijze van De Ortolaan. "Alleen door op tijd aan de bel te trekken kan erger worden voorkomen. Als men in Duitsland bijvoorbeeld bepaalde zaken serieus had genomen, dan was er niets gebeurd." Daarbij doelt Van Beers op incidenten die zich recent hebben voorgedaan vlak over de grens in het gebied Schwalmtal. Daar moest de politie in een week tijd twee keer uitrukken omdat er de dreiging van een schietpartij zou zijn bij scholen.

Het openbaar ministerie, dat de zaak in onderzoek heeft, laat weten dat ze dergelijke bedreigingen serieuzer neemt dan voorheen. Omwille van de voortgang van het onderzoek wil de woordvoerder niet ingaan op het incident. Hij laat alleen weten dat de strafeis in deze zaak vooral zal worden bepaald door het verleden van de verdachte. De scholier zelf wordt door de school en het OM volledig afgeschermd. Volgens Jacques Versteegh, directeur van de Aloysisus Stichting, de overkoepelende organisatie waartoe De Ortolaan behoort, vindt maandag een gesprek plaats tussen de school en de hulpverlenende instanties, waaronder jeugdzorg. Er zal worden besproken hoe de jongen de komende tijd begeleid gaat worden en hoe dit soort gevallen in de toekomst dient te worden aangepakt.

Lees eerder bericht

Bron Dagblad de Limburger

Geen opmerkingen: