vrijdag 24 april 2009

DNA-spoor op Nicky Verstappen niet van tentgenootjes

monument van Nicky Verstappen

Het DNA-spoor dat opnieuw wordt onderzocht in de zaak Nicky Verstappen komt niet overeen met het DNA van zijn toenmalige tentgenootjes. Justitie heeft dat aan alle betrokkenen laten weten. De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 vermoord tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Hoewel er verschillende verdachten waren, is de dader nooit gepakt.

Justitie is onlangs nieuw onderzoek gestart naar een mannelijk DNA-spoor dat op het lichaam van het jongetje werd gevonden. Het spoor leverde destijds niets op maar kan nu door nieuwe technieken nader worden onderzocht.

Het DNA van de toenmalige tentgenootjes van Nicky Verstappen is onderzocht om te kunnen uitsluiten dat het spoor van hen afkomstig is. Het onderzoek richt zich nu verder op de andere mensen van wie bekend is dat ze ten tijde van de moord op de Brunssummerheide waren.

De moeder van Nicky Verstappen is blij dat het spoor niet afkomstig is van andere jongens uit de tent waar haar zoon sliep. "Dat vergroot de kans dat we dichter bij de dader komen. We krijgen steeds meer hoop dat er na bijna 11 jaar toch nog iets naar boven komt," aldus moeder Berthie Verstappen.

Bron L1

Lees eerder bericht>>

Geen opmerkingen: