donderdag 12 februari 2009

Ambassadeur wacht Wilders op luchthaven op

De Nederlandse ambassadeur gaat donderdag naar de luchthaven in Londen om te kijken of hij indien nodig PVV-leider Geert Wilders kan bijstaan. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft dat woensdagavond in Tiblisi gezegd.

Wilders liet in een reactie weten dat hij Verhagen zelf heeft gevraagd om bijstand van de Nederlandse ambassadeur in Londen. De PVV-leider wil daarnaast dat Verhagen de Britse ambassadeur ontbiedt en eist dat hij Groot-Brittannië alsnog in mag.

De Britse regering weigert Wilders de toegang tot het land. ''Zij zeggen dat de vertoning van de film Fitna in combinatie met zijn bezoek de sfeer in het land verstoort en dat dit kan leiden tot een bedreiging van de openbare orde. Pogingen van zowel Verhagen als zijn collega van Justitie om de Britten op andere gedachten te brengen, hebben niets opgeleverd.De mogelijkheden om een ander EU-land tot andere gedachten te brengen zijn beperkt, stelde Verhagen

Uiteindelijk bepalen de Britten wie het land in mag. Zij hebben al eerder mensen geweigerd, van imams tot rechtse politici uit Israël.Nederland heeft de Britten op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat Wilders moet kunnen gaan en staan waar hij wil.
Wilders weet dat hij wordt geweigerd, zei Verhagen.Het is aan hem om te besluiten of hij gaat of niet.De PVV-leider herhaalde woensdag dat hij desondanks gaat.

Bron nu.nl

Geen opmerkingen: