vrijdag 23 januari 2009

Zes jaar cel voor fatale steekpartij Brunssum

Voor de fatale steekpartij in Brunssum, die op 9 juli vorig jaar twee mannen uit Schinveld het leven kostte, moet de 36-jarige Ramon R. uit Brunssum zes jaar de gevangenis in. Die straf krijgt hij alleen voor het doodsteken van de 24-jarige Titus.Voor de fatale steekpartij in Brunssum, die op 9 juli vorig jaar twee mannen uit Schinveld het leven kostte, moet de 36-jarige Ramon R. uit Brunssum zes jaar de gevangenis in. Die straf krijgt hij alleen voor het doodsteken van de 24-jarige Titus.

Het doden van de 27-jarige Barry berustte op noodweer (noodzakelijke zelfverdediging), oordeelde de rechtbank in Maastricht vrijdag. Hiervoor werd R. ontslagen van alle rechtsvervolging. Daar had het openbaar ministerie (OM) overigens ook om gevraagd. De straf vanwege het doodsteken van Titus was eveneens conform de eis van de officier van justitie.

Een ruzie tussen R. en zijn ex-partner Andrea vormde de aanleiding voor de steekpartij. Twee broers van Andrea (onder wie Barry) en twee kennissen (onder wie Titus) gingen, gewapend met breekijzers en pepperspray, verhaal halen bij de Brunssumse kunstenaar. Deze stak daarop twee van zijn belagers met een mes in het hart.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: