donderdag 26 maart 2009

Geloof in fusie weg

Een deel van de leiding van zowel Roda JC als Fortuna Sittard gelooft niet meer in het welslagen van een fusie tussen beide voetbalclubs.

Bronnen binnen en rond Fortuna Sittard en Roda JC hebben dit bevestigd. Enkele dagen voordat een definitief besluit genomen wordt, noemen vertegenwoordigers van beide clubs de resultaten van de stuurgroep, die de fusie voorbereidt, volstrekt onvoldoende. Er is weliswaar met twaalf geïnteresseerde bedrijven gesproken, maar er zou nog geen handtekening zijn gezet. Bovendien is er volgens enkele partijen te weinig duidelijkheid over zaken als de schuldsanering en de loopplankfinanciering. "Als dit het is, hoeft het voor ons niet", zegt een bron binnen Roda. De Fortuna-zegsman durft voor een succesvolle fusie met Roda 'nog geen vinger in het vuur te steken'.

De Fortuna-top werkt inmiddels achter de schermen hard aan een zelfstandig voortbestaan van de club. De kans bestaat dat de Sittardse eerstedivisionist schuldenvrij aan de nieuwe competitie kan beginnen. Het bouwconsortium dat belast is met de ontwikkeling van het stadion is volgens diverse ingewijden bereid een belangrijk deel van de schulden van Fortuna te saneren. Een van de belangrijkste voorwaarden die de bouwbedrijven stellen is dat de fusie met Roda JC niet doorgaat. Ook zou de gemeente Sittard-Geleen alles moeten doen om het voortbestaan van een zelfstandig Fortuna te garanderen. De Fortuna-leiding zit begin volgende week met de bouwbedrijven om de tafel. Een bron binnen de Sittardse club noemt de kans op succes groot. Vanuit het bouwconsortium zijn geluiden tot ons gekomen dat er iets met de schulden gedaan kan worden als de fusie niet doorgaat.

Bij Roda JC is de poging van Fortuna te werken aan een zelfstandig voortbestaan slecht gevallen. "Als dit waar is, is dat alleen al voor ons reden te stoppen met de fusiebesprekingen." De Stichting Administratiekantoor heeft nog steeds geen formeel verzoek gekregen van de Roda-leiding om haar goedkeuring te geven aan de fusie. Algemeen directeur Huub Narinx weigert het verzoek te ondertekenen. ,,Ik heb het inderdaad nog niet getekend en daar wil ik het bij laten", aldus Narinx. De vertraging zou te maken hebben met onenigheid binnen de Roda-top over de fusieplannen.

Woordvoerder De Zeeuw verklaarde direct na een vergadering van de stuurgroep gisteravond dat de besturen van beide clubs nog steeds positief zijn over de fusie. "We willen echter voor 1 april antwoord op een aantal vragen die bij diverse instanties zijn uitgezet", zegt De Zeeuw.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: