woensdag 18 februari 2009

Wie groef de valkuilen?

Wie groef vorig jaar in de Heldense Bossen in Noord-Limburg drie valkuilen met op de bodem een betonblok met scherpe pinnen? Twee mensen vielen in de kuilen en raakten gewond. De rechtbank in Roermond buigt zich woensdag opnieuw over deze zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de oproeping van een van de twee verdachten ingetrokken. De 37-jarige Johan van L. uit Helden hoeft niet voor de rechtbank te verschijnen. De rechtbank liet hem in november al vrij. Voor het OM bleef hij wel verdachte. Het intrekken van een oproeping voor een rechtszaak betekent bijna altijd dat de verdachte vrijuit gaat.

De tweede verdachte, Ferry B. (24) uit Maasbracht, moet wel verschijnen. Het OM vervolgt hem voor meerdere pogingen tot doodslag en zware mishandeling. Het tweetal kent elkaar, samen met een derde man, van een gezamenlijke hennepplantage in de Heldense Bossen. Toen de oogst van de plantage spoorloos verdween, raakte het drietal gebrouilleerd. B. tipte in het voorjaar anoniem de politie dat Van L. de man van de valkuilen was. Die op zijn beurt wees B. en de derde man als de daders aan.

De politie volgde de mannen en trof onder meer bij B. de pinnen en houten latjes aan die werden gebruikt bij de valkuilen. B. beweert dat hij de betonnen blokken met pinnen heeft gemaakt in opdracht van Van L. Die zou dat nodig hebben om zijn nieuwe hennepplantage in de bossen te beschermen. Van L. heeft echter altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft.

Bron De Pers

Geen opmerkingen: