zaterdag 14 februari 2009

Justitieel onderzoek naar evenknie Hells Angels

Na de Hells Angels verricht justitie opnieuw onderzoek naar betrokkenheid van een motorbende - Satudarah genaamd - bij liquidaties.

Satudarah telt zeven chapters in Nederland en wordt beschouwd als de Molukse evenknie van de Hells Angels. Het onderzoek naar Satudarah is geïntensiveerd na de arrestatie van de drie verdachten van de liquidatie van Jo van Asten (55) uit Baexem. Hij werd in april 2008 dood gevonden in het Brabantse Bergeijk. Een van zijn vrienden zou sindsdien spoorloos zijn. De 26-jarige verdachte Yalgin M .uit Tilburg zou banden hebben met Satudarah. M. kreeg in 2000 tien jaar cel voor de roofmoord op een taxichauffeur in het Brabantse Vught.

De medeverdachten van Yalgin M. zijn Frits V. (42) en Max. S. (44) uit Maastricht. Volgens politiebronnen is een wapenarsenaal gevonden in de auto, waarin de verdachten vermoedelijk na de moord zijn gevlucht. In de kofferbak lagen handgranaten, pistolen en geweren met kijkers. Op die wapens zat bloed van Jo van Asten. De politie zou de verdachten toevallig op het spoor zijn gekomen. Bij een controle sloegen zij op de vlucht. Jo van Asten overleefde in eind 2007 al een aanslag op zijn leven op de rijksweg bij Kelpen.

Bron Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: