zaterdag 21 februari 2009

Heerlense ambtenaren verzonnen opdrachten

De twee Heerlense ambtenaren die vastzitten in het kader van de corruptieaffaire worden ervan verdacht tientallen opdrachten te hebben verzonnen. Zij zouden wegenbouwer Janssen de Jong Infra de afgelopen twee jaar fictief werk hebben gegeven.

Het werk werd nooit uitgevoerd, maar wel betaald. Van een goede controle door de gemeente Heerlen op uitvoering van de onderhoudsopdrachten zou amper sprake zijn geweest. Dat blijkt uit het justitie-onderzoek naar de corruptie-affaire.
De beide ambtenaren, Rens S. en Lino P., mochten in de stadsdelen Heerlerheide en Hoensbroek Janssen de Jong Infra werkopdrachten geven voor kleine klussen tot 10.000 euro. Uit het onderzoek blijkt dat ze de wegenbouwer bijvoorbeeld de fictieve opdracht gaven om een aantal prullenbakken of putdeksels te vervangen. De gemeente betaalde voor dat werk, terwijl het niet werd uitgevoerd. Door gebrek aan controle zouden beide ambtenaren dat jarenlang met Janssen de Jong Infra hebben kunnen volhouden. In twee jaar tijd zouden 48 van dergelijke verzonnen opdrachten zijn verstrekt.

Rens S. heeft inmiddels een deels bekennende verklaring afgelegd. Hij zou duizenden euro's geaccepteerd hebben van medewerkers van de wegenbouwer. In mei 2007 won Janssen de Jong Infra de openbare aanbesteding voor twee zogenoemde regiecontracten. Op basis daarvan mag het zowel in Heerlerheide als in Hoensbroek tot medio 2010 voor jaarlijks 214.000 euro aan onderhoudswerk verrichten. In totaal dus ruim vier ton per jaar.

Lees meer op Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: