zaterdag 18 april 2009

Alleen in eigen stad naar coffeeshop

Alleen in eigen stad naar coffeeshop,plan van de VVD

Nederland moet een pasjessysteem invoeren waardoor gebruikers van softdrugs alleen nog maar in hun eigen stad of regio een coffeeshop kunnen bezoeken. Dat vindt de VVD.

Door de shops om te vormen tot besloten clubs kan de problematiek met drugstoeristen in de grensstreek worden beperkt, zo stelde Hans van Baalen, lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, zaterdag op het VVD Europa Congres in Maastricht.

Uitsluitend mensen die in de plaats van de desbetreffende coffeeshop wonen komen in aanmerking voor een pasje, waardoor een coffeeshophouder beter in de gaten kan houden aan wie hij drugs verstrekt. Belgen en Duitsers hebben dan in de coffeeshops van Maastricht niets meer te zoeken. Consequentie is dat ook Limburgers elders in het land geen cannabis kunnen kopen.

Volgens Hans van Baalen is zijn idee juridisch realiseerbaar. Ik heb de wet goed bestudeerd,ook binnen de kaders van de Europese regelgeving kan een dergelijk plan gewoon worden uitgevoerd.
Op het congres pleitte hij voor een hardere repressie van de ‘kanker van de samenleving', zoals hij softdrugs noemt. Je kunt jezelf als land wel prijzen dat je zo'n vooruitstrevend drugsbeleid voert, maar dat werkt niet zolang je daarmee een uitzonderingspositie in Europa inneemt.

Bron Dagblad De Limburrger

Geen opmerkingen: