zaterdag 21 maart 2009

Gemiddelde prijs koopwoning met 1,6 procent gedaald

De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is in februari met 1,6 procent gedaald ten opzichte van een maand daarvoor. Landelijk daalde de gemiddelde huizenprijs ruim 1 procent, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Vooral twee-onder-eenkapwoningen werden goedkoper: -8,5 procent. Maar ook de prijzen van hoekwoningen lieten met -6,73 procent een flinke veer. De prijs van vrijstaande woningen zakte nog geen een procent.

Koopwoning

Vergeleken met februari 2008 daalde de gemiddelde koopprijs van een Limburgse woning met ruim 4 procent. Landelijk was de daling in die periode een half procent.
Het aantal woningen dat werd verkocht, daalde in februari 2009 ten opzichte van het jaar daarvoor met ruim 38 procent. De daling van februari 2009 ten opzichte van januari 2009 bedroeg nog geen 1,4 procent. Vooral appartementen waren begin dit jaar niet meer in trek.

Bron Dagblad De Limburger

1 opmerking:

Koopwoningen in Amsterdam zei

Opzich best logisch gezien de economische situatie en de onzekerheid in de Euro Zone. Zolang de crisis met Griekenland en de overige probleem landen niet is opgelost zullen de prijzen van koopwoningen blijven dalen.

Groet,

Sabrina Muis